Нови контролери за капацитивни бутони TouchXpress от Silicon Labs

Mouser Electronics съобщи, че вече предлага новите контролери за капацитивни бутони TouchXpress на Silicon Labs.

Контролерите CPT007B и CPT112S TouchXpress елиминират писането на микропрограмен код, като осигуряват просто, готово решение за потребителски интерфейс, който може да бъде интегриран в широк кръг от изделия като потребителска електроника, устройства за управление на осветлението, медицинска техника и различни контролни панели.

Контролерът CPT007B на Silicon Labs може да замести механичните бутони и да даде възможност на разработчиците да добавят интерфейс с капацитивни бутони към микропроцесорни устройства. Седемте аналогови входа и седемте изхода към управляващия процесор осигуряват прякото следене на включено/изключено състояние. Контролерът CPT112S има до 12 аналогови входа за следене на състоянието на капацитивните бутони, което се подава към управляващия процесор посредством I2C интерфейс.

Контролерът CPT112S предлага и възможност за конфигуриране на бутон-плъзгач, който да се опира на два или повече от входните аналогови изводи. И двата контролера TouchXpress имат изключително ниска консумация на енергия – 200 µA в активен режим и 1 µA в спящ режим.

Mouser предлага и демонстрационни платки за изпробване на възможностите на контролерите TouchXpress. Платката CPT007B SLEXP8007A е със седем капацитивни бутона, седем светодиода и бутон звънец. Тази платка може да служи за вход/изход към/от потребителска периферия при разработката на конкретно устройство.

Демонстрационната платка CPT112S SLEXP8008A е с 12 капацитивни аналогови входа, бутон звънец с активирани функции на контролера за преценка на взаимоизключващи се комбинации при натискане, за засичане на ръка от близко разстояние и др.

Тази информация е взета от:
http://industryinfo.bg/

Tags: , , , , ,