Gildemeister – гигантът от Билефелд

Gildemeister

Компанията Gildemeister, учредена на 1-ви октомври 1870 г. в Билефелд, днес е водещ световен производител на режещи и металообработващи машини с очаквани приходи за 2009 г. около € 1.3 млрд. евро.

Gildemeister е водещ световен производител на режещи и металообработващи машини. Основната дейност на компанията е в производството на: стругове, фрези, машини за ултразвукова и лазерна обработка на метал, които се допълват от автоматизации и софтуерни решения за металорежещи машини и соларни технологии и системи. Продуктовата гама включва както еко-машини с разходно-ефективна норма в областта на стандартните машини, така и високотехнологични машини с механична обработка при много сложни операции. Със своята гамата машини и нововъведения ориентирани към потребителя, Gildemeister отговаря напълно на предизвикателствата на растящите пазарни изисквания по целия свят, предлагайки на своите клиенти подходящи пазарноориентирани решения.

Групата Gildemeister разполага с 12 завода, разположени в Европа и Азия, а също така с най-голямата мрежа за продажби и услуги в сектора. За клиентите на компанията работят близо 6000 служители в 70 самостоятелно управлявани, национални и международни филиала за продажби и сервиз в 34 страни по целия свят.

Стругове от Gildemeister, GRAZIANO и FAMOT, фрези от DECKEL MAHO и ултразвукови, и лазерни машини от SAUER извършват най-различни задачи, ежедневно по целия свят. Те произвеждат прецизни детайли за автомобилната индустрия, и детайли на мобилни телефони за телекомуникационната индустрия, монолитни части за ски автомати, части на двигатели за космическата индустрия, производството с голяма точност на изкуствени тазобедрени стави за медицината и микро лазерни структури за електронната индустрия.

Компанията разработва следните групи машини:

Стругове – Gildemeister в своята производствена програма предлага 9 продуктови линии стругове, които отговарят на високите изисквания на потребителите, с решение за всяко изискване.

Фрези – Тези дейност на Gildemeister Group се извършва от търговско дружество под името DECKEL MAHO. Това име е станало синоним на високи технологии, иновации и тенденции за определяне на продуктови стратегии.

Ултразвукова и лазерна обработка на материалите. В сравнение с традиционните процеси за механична обработка, този иновативен метод дава до пет пъти по-висок резултат в производителността, с по-голяма точност, по-добро качество на повърхността, по-добра геометрия на работния детайл, със значително по-голяма гъвкавост.

Gildemeister Group – LASERTEC GmbH е единственият производител на машини, които са подходящи за триизмерен лазерен лъч и механична обработка, с DML 60 HSC може да съчетаете високоскоростно фрезоване и обработка с лазерен лъч. Машинните с 3-D лазерен лъч позволяват производството на много малки кухини с висока точност за компютърната индустрия, микро и медицински технологии и средства, въздухоплавателни средства за космическата индустрия.

Соларни технологии A + F GmbH е дружество от групата на Gildemeister, което предлага решение за производството на енергия “in-house”. A + F SunCarrier е слънчева електроцентрала с до 30% по- ефективна в сравнение с обичайните пазарни решения, т.к. е с ос на въртене и се коригира на всеки 10 минути в зависимост от позицията на слънцето. Резултатът е много по-високо производство на енергия в сравнение със слънчеви централи, които са съгласувани на юг.

Сервиз и обслужване на клиенти. Сегментът услуги се управлява от DMG Vertriebs UND Service GmbH и неговите дъщерни дружества. Нейните продукти и услуги представляват независима дивизия. Услугите включват сервиз и резервни части, бизнес продукти и услуги, като например DMG Powertools – услуги по обучение, както и възнаграждението за внедрителската дейност, първоначални операции при внедряването на машините.

През 2010 година компанията ще отпразнува своята 140-та годишнина, като продажбите и доближават 1,2 млрд. евро (1,5 милиарда щатски долара). Групата Gildemeister е една от водещите компании в машиностроенето в наши дни.

http://www.gildemeister.com/

Tags: , , , , , , ,