NORTEC 2010

NORTEC 2010

12-ти Търговски панаир за Индустриални технологии в Хамбург, Германия.

NORTEC е първо търговско изложение за годината, което се счита за движеща сила в индустрията на Северна Европа. Повече от 50 нови изложители и общо над 400 производствени предприятия вече са се регистрирали за участие в изложението, което е ясен сигнал, че тези компании имат положителни очаквания за развитието на индустриалното производство през 2010г.

Първите признаци на възстановяване на световната икономика, към края на тази година, са определени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Въпреки, че тази прогноза все още се среща с определен размер на скептицизъм от страна на немската индустрия. Пазарните лидери в индустриалните технологии са се регистрирали за основната точка за индустрия – „срещата на север“ – NORTEC 2010 г., която ще се проведе в Хамбург от 27 до 30 януари.

На всички регистрирани фирми изложението ще им донесе нови търговски контакти и ще задълбочи вече съществуващи сътрудничества за печелене на повече клиенти и пазарен дял в индустриалните технологии. Около три четвърти от очакваните около 15000 посетители на NORTEC ще бъдат пряко повлияни в своите решенията за покупка и доставка на технологии за техните компании. Това са най-вече инженери и специалисти от водещи сектори в промишлеността на Северна Европа, като машиностроене, медицина, космически изследвания, вятърна енергетика, морска и автомобилна техника.

На 12 –ят търговски панир NORTEC се очаква броят на изложителите да достигне над 400, които ще са от Германия и други Европейски страни. Повечето от тях ще представят продукти, технологии и услуги свързани с обработката на метали. Сред тях са и производителите на машини и оборудване, като доставчици на технологии за различни етапи от производството, като дизайн, изчисления и симулации, контрол на качеството, логистика и сервиз, което ще е възможност да покажат своята ефективност. С нарастваща тежест на изложението ще присъстват и технологии свързани с неметални материали в производството – за преработка на пластмаси и композитни материали.

В допълнение към традиционните производители на металообработващи машини, технологии и инструменти на NORTEC ще присъстват и доставчици на автоматизации, уреди, информационни технологии, технически и търговски услуги, което е една обещаваща платформа за бизнес конткти.

NORTEC предлага на своите поссетителите всичко необходимо в индустриалните технологи- цели процеси на производство, от фаза на проектиране, до производствени машини направени от други производствени машини. В тази област изложбата представя новите технологии и решения, което на практика е отлична възможност за всички посетители да разширят своите познания.

На изложението ще присъстват някои от най-големите индустриални компании в Европа. Няма да са изненада индустриалните лидери, които традиционно присъстват на изложението: DMG, Mori Seiki, Hermle, INDEX TRAUB и KASTO.

Петър Кон, управляващ директор на DMG Vertriebs UND Service GmbH Bilefeld, обяви своите очаквания: “Нуждата от по-голяма ефективност в производство по време на икономическата криза е по-силна от всякога. Nortec е идеалният начин за нас, да концентрираме вниманието на нашите клиенти върху най-новите продукти и технологии на DMG. Да информираме и задълбочим нашите бизнес отношения.”

Също така от Neuausteller са оптимисти, и смятат изложението за платформа за представяне, която успешно ще възобнови икономиката.

Michel Friess GmbH Friess, управляващ директор на технологиите в Монхайм, вижда ползите от масово производство, не само в регионален аспект: “Надяваме се, че NORTEC ще разшири на нашите бизнес контакти извън границите на Германия”.

Подобно на предишни събития NORTEC 2010 г., също така предлага на своите посетители разнообразна програмата и се превръща в платформа за обмен на информация между различните индустриални производства.

Под “чадъра” на NORTEC ще се проведат и още два форума:

• Специално шоу за “Лазерни иновации”. С демонстрации и информация от изследвания и практика, които показват как фирмите могат да развият нови пазари и да направят по-ефективни производствените процеси с модерна лазерна технология. Инициатор и организатор на специалното шоу в зала A1 е iLAS е Института за лазерни технологии и системно инженерство от Хамбургския университет за технологии (TUHH). По време на изложението ще бъде представен и института LaserZentrumNord (LZN) с новия си център за лазерни технологии в Hamburg-Bergedorf, който е един от най-амбициозните проекти за стимулиране на икономиката от Федералното правителство.
• NORTEC Обучение и специализация – в този форум oсновният акцент e насочен към квалификация, обучение и допълнителна квалификация. Това включва представяне на индустриалните фирми и различни университети, изследователски институти, заедно с някои институции на института за науките и живота.

NORTEC 2010, е 12 –ят Търговски панаир за производство, и ще се проведе от 27 до 30 януари 2010 г. в зала А1, А4 и B1.EG вместо Хамбург Messe. Панаирът ще е отворен от сряда до петък, от 9 до 17 часа, а в събота от 9 до 14 часа.

Повече информация относно изложението и за програмата му можете да получите на интернет страницата на изложението:
www.nortec-hamburg.de.

Tags: , , , , ,