Kroenert – немска традиция и високи постижения

Kroenert универсална машина тип 600

Името Kroenert е отдавна в световно-известния немски машиностроителен сектор. Основана през 1903 г. в Германия Maschinenfabrik Max Kroenert GmbH & Co KG е международен лидер на пазара, чието име е станало синоним на висококачествени машини и производствени линии за конвертиране и свързване на материали. Kroenert’s машини покриват или ламинират хартия, алуминиево фолио, мед и пластмасови фолиа с почти неограничен брой съединения или покрития, вариращи от лакове, лепила, восъци и смоли до топло-разтопими, акрилни грундове и полимери.

Компанията има над 2000 индустриални поточни линии за покритие и ламиниране доставени по целия свят. Някои от тях са на повече от 40 години и са впечатляващо доказателство за компетенцията и експертните познания и опит. Kroenert отдава специално внимание на трансфера на технологии в поколения наред, защото точно тази комбинация от опит, всеотдайност и мотивацията на служителите води до върхове на инженерната наука, която проправя пътя за иновации и нови идеи.

Според Франк Шафер, мениджър продажби в основната база на Kronert в Hamburg-Altona: „Досега компанията е може би най-известна със своите машини за покритие и ламиниране, но в продължение на няколко години на нейния фокус попадат и машини за обработка на материали с предварително импрегниране“.

Накратко предварителното импрегниране се състои в комбинирането на влакна, с композитни материали на базата на въглеродни, стъклени или арамидни влакна, които съчетават изключителни механични и химични свойства с много ниско тегло. Те имат стотици приложения в отрасли като космическа техника, вятърна и слънчева енергетика, медицинска апаратура, автомобилната индустрия, корабостроене и в спортната екипировка. Kroenert предлага няколко вида машини за хоризонтални и вертикални предварително импрегниращи процеси. Хоризонталните системи се използват при нанасянето на филм от епоксидна смола при покрития (PAK ЕP – без сушилня) и импрегниращи машини (RECO ЕP – със сушилня) за моно- или дву- мултиаксиални тъкани и UD ленти с индеректно подравняване на влакната. Машините използващи вертикална обработка – пряко импрегнират материалите и разтворителите съдържащи се в прилаганите смоли се изпаряват във вертикална сушилня.

Тип 400 EP

е специално проектирана система да отговори на високите изисквания на промишлеността използваща импрегниране на материите с епоксидна смола. При тази машина максимално допустимото отклонение на ролата до 2 µm, работната й ширина е до 1700 мм, а максимална скорост на обработка 150 м / мин и вискозитет до 500‘000 mPas. Минималното тегло на покритието е 17 g/m2, а максималното тегло на покритието е до 500 g/m2.

Kroenert ще дебютира през януари 2010 г. с открита лаборатория на машини за покрития и ламиниране.

Kroenert Open House ще се проведе на 28 януари, 2010 г. Заедно с няколко технически презентации и демонстрация на LabCo серията.
LabCo серията машини е разработена за тестване на нови производствени методи и продукти в лабораторни условия, преди да бъдат направени сериозни инвестиции за производсвото им. LabCo предлага варианти на стандартни модули, които могат да бъдат комбинирани, според нуждите на производството в даден отрасъл, затова имат големи възможности и гъвкавост. Поради тази причина могат да бъдат използвани в различни области на индустриалното производство:

• в лакиране на различни материали, хартия, PE фолия, алуминиево фолио и др.;
• в покрития на електроди за батерии;
• в производството на ВЕИ (възобновяеми енергийни източници) фотогалванични клетки;
• в призводството на горивни клетки (водородни);
• в технически текстил (мембрани, филтри);
• във фармацевтични и медицински продукти;
• в производството на опаковки;
• в производството самозалепни фолиа тиксо и етикети.

Kroenert Group

Това, което прави Kroenert Group силни е комбинираното експертно знание. С производствени бази в Германия и Швейцария, Kroenert обхваща всяка стъпка от технологичния процес от създаване на проекта, строителството, монтажа, въвеждане в експлоатация на производствената линия и следпродажбено и обслужване. Това означава, че потрбителите могат да разчитат на само една точка на контакт, без значение на какъв етап, имат нужда от съвет.

Tags: , , , , , , , , , ,